Feestje???

Het leven van een zelfstandige miMakker is in 2020 niet echt een feestje.

Maar je kunt altijd zelf de slingers blijven ophangen!

Die hele corona werkt niet mee in een contactberoep, waarbij nabijheid en aanraking heel belangrijk is. Wat heb ik die anderhalve meter vervloekt  en nog…

Ik heb heel wat adertjes moeten laten.

Vanaf april mocht ik weer bij de Binnenweg in Kessel Buiten spelen. Jippie!!

Mief mocht de bloemetjes poten des miMakkers, met de bewoners genietend en commentaar leverend achter het raam.  Heerlijk om die gezichten weer te zien en alle Mief streken weer uit te halen .Gebruik makend van alles wat Mief tegen kwam, van tuinslang tot bloemen op de kop in de pot!!

Ramen wassen was niet haar sterkste punt…..

Na de nationale voorzichtige opening van de terrassen is Mief  met eigen privé terras op bezoek gegaan.

Afgezet met vlaggetjes op anderhalve meter. Ondertussen is Mief de  anderhalve meter gaan gebruiken in het spel, met duimstok  en/of meetlint. Geweldig spelmateriaal .

En afzetten met vlaggetjes maakt het ook vrolijker als met streng rood wit lint. Het werkte evengoed toen een bewoner spontaan met de koektrommel naar buiten kwam om  Mief een koekje aan te bieden.

En toen met versoepelende regels mocht ze weer voorzichtig naar binnen. Met mondkapje. De eerste keer was het wennen en ook voor de bewoners. 

Bah, miMakkeren met mondkapje is niet fijn, zeker niet met beslagen bril erbij… en warme handschoenen. Maar, nabijheid mocht dus nu wel en gearmd heen en terug over de gang lopen en blijven luisteren naar djebberverhalen ook.

Gisteren met mondkapje bij nabijheid en schmink neus op afstand heeft Mief haar laatste bezoekje gebracht aan deze mooie locatie.

Ze heeft nog genoten van mooie contacten, vooral weer de kleine momentjes, de pretoogjes, samen een gebedje doen voor de Heilige Antonius, wijze levenslessen gekregen , samen gezongen en gefloten , gemeten, Yep…anderhalve meter.

En tot slot een mooie bos bloemen gekregen.

Dan komt de realiteit weer boven.

De zelfstandige miMakker moet plaats maken voor een miMakker in dienst van de instelling.

Heel begrijpelijk, maar toch jammer, jammer, jammer……

GoeieDagSame