Inspiratie

In het begin van de lock-down periode heb ik geworsteld met het feit dat ik  niet naar mijn individuele klantjes mocht. Juist diegene met de minste mogelijkheden en de grootste behoefte aan basaal, veilig en vertrouwd contact. Diegene die er niet om kunnen vragen werden en worden in een glazen kooitje gestopt. Zo voelde het voor mij.

Zelfs het contact met hun naasten werd hun afgenomen. 

Dit hield me bezig , zeker omdat één mooie man waar  Mief al jaren een speciaal contact mee heeft zijn Mief bezoekjes, maar ook nog zijn zus bezoekjes moest missen.

Ik kwam op het idee om samen met zus lief een filmpje voor hem te maken met ons twee. Zij zou bij  Mief op bezoek komen en een anderhalve meter behandeling krijgen. En zijn zus deed dit met liefde. Het is een prachtig filmpje geworden met improvisatie, liefde en humor in zijn belevingswereld.

En zijn verraste snoet toen hij dit filmpje zag is goud waard.

Over goud gesproken. Toen Arno Huibers zijn oproep deed voor nominaties voor “ Arno’s gouden clownsneus” heb ik na toestemming natuurlijk dit filmpje opgestuurd.

Een landelijke aanmoedigingsprijs vanuit Stichting miMakkus om de mooiste bijdrage aan de vreugdebeleving aan mensen met dementie of een verstandelijke beperking te promoten.

En toen bleek dat mijn filmpje van de 61 nominaties bij de eerste drie hoorde !!!!!!

Sta zelfs bovenaan bij de voorselectie!!! Zouden we dan tweede zijn geworden ???

Dat is dan toch wel heel erg tof.

Daarom ben ik maandag naar Oss gegaan waar de prijsuitreiking was met een geweldige winnaar!

Teun Toebes!  Een mooie jongeman die op een prachtige manier de mensen met dementie plezier momenten bezorgd.

Hij rijdt ze onder andere rond in een Pauze Mobiel . En ik zou ik niet zijn of Mief zou Mief niet zijn als ze weer eens een ingeving kreeg. Ik heb gevraagd om in de mobiel te mogen zitten. En dat mocht.

Wat een plezier , wat een fantasie , wat een nieuwe impuls aan inspiratie om de miMakkus methode op de afdeling waar ik werk nog meer over te dragen.

Samen met onze coach van “ Waardigheid en Trots ” hebben we weer gezien en gevoeld door de uitleg, filmpjes en rollenspel hoeveel het kan betekenen voor de bewoners, maar ook medewerkers en familie leden.

Kleine  wondermomentjes die ontstaan door geduld, tijd, rust, eenvoud en meegaan in de belevingswereld  een verschil kunnen maken.

Yep,

Geen eerste prijs, maar wel trots en dankbaar voor mijn mooie miMakkerberoep.

Of het nu met of zonder Rode neus is , het blijft super.

Miefs