Langzaamaan weer Miefen

Het heeft wel weer lang genoeg geduurd. Het hele corona lock clown down dilemma! Een clown leeft van dilemma’s, maar deze ben ik zat.

Daar waar het mag en kan ga ik weer spelen op een veilige manier.

Vorige week heb ik me weer in mijn pakje gehesen, alleen het gevoel al. Van op een afdeling binnen komen, al is het de kortste route met mondkapje naar het omkleedberghok , dat maakt niks uit.

Het gevoel van me in alle rust voorbereiden , fysiek en mentaal. Om dan weer geheel blanco en zonder verwachtingen een kamertje binnen te stappen en gelijk weer in een heel andere belevingswereld te zitten.

Dat was super. Weer aftasten, weer aanvoelen, neuriën, zingen, stil zijn, “de clown uithangen” . Samen genieten. Net wat iedere bewoner regisseerde. Het heeft me een boost aan energie gegeven.

Niet alle afdelingen staan er nog open voor en daar heb ik begrip voor, maar die tijd gaat wel weer komen.

Daarnaast ben ik dolgelukkig met mijn huidige functie als miMakker zonder neus op Schrevenhoaf bij Zuyderland in De Eghte!!  Een bijzondere PG afdeling.

Zo mooi dat mijn werk door collega’s gezien en overgenomen word. De methode van rust, vertragen, de  bewoner echt zien begint als een olievlek te werken. Vooral het genieten van onze bewoners, van elkaar , van de mooie momenten.

En ik?

Ik miMakker!

Ik loop zonder plannen de afdeling op en kom altijd iemand tegen die een contactmoment en tijd en aandacht kan gebruiken. Het mooie is dat ik dan de ruimte en de tijd heb om de mens achter de dementie te ontmoeten.

Hier komen vaak verrassende ontdekkingen uit die we dan meenemen in de benaderingswijze..

Het mooie is dat ik met carnaval toch op mijn clowns schoenen liep en even met zevenmijlspassen over de gang ging , dat vind ik een lekker gevoel!

Een collega achter me riep ”pssssssst” en toen ik me omdraaide gebaarde ze met een glimlach ” rustig lopen “     Prachtig, de gang is namelijk niet van ons, maar van de mensen die er wonen. 

Zo, dit wilde ik even kwijt…

Nu de lente komt , kriebelt ook mijn creativiteit weer. Schilderen, mozaïeken, ramen open, lucht, vrijheid, workshops..

Goeiedagsame,

Miefs

Geef een reactie